6. september 2016

Besseggen arkitekter

Besseggen er skrevet inn i litteraturhistorien med gullskrift av Henrik Ibsen, som la skildringen av Peer Gyntbukkeritt til «Gjendineggen», den som er «innpå halve milen lang». 

Å skape god arkitektur er litt som å gå eggen, noen får høydeskrekk men vi hjelper deg med å fokusere på stien og ikke på høyden. Resultatet er storslått utsikt (eller god og fungerende arkitektur)…

Besseggen, Jotunheimen Nasjonalpark

Kontoret ble startet av daglig leder Thomas Bjørn Marschall i 2008 og flyttet hovedkontoret til Oslo i 2017. Før den tid var han partner i Jacobsen Reiten Marschall arkitekter.

Vi er et konkurransevinnende arkitektkontor med lang og internasjonal erfaring. Prosjekter spenner fra landemerker som Elverums Terningen Arena,  til hytter og byplanlegging i Nederlands hovedstad.

Våre prosjekter strekker seg fra Kristiansand  til Tromsø. Vi kan komplekse prosjekter og har lang erfaring med samspill og OPS prosjekter (offentlig privat samarbeid)

Klima er viktig for oss og vi har passivhuskompetanse og lager avanserte energisimuleringer med programmet SIMIEN. Slik finner vi den mest økonomiske og miljøvennlige løsningen for bygget.

Vi  har prosjektert alt fra høgskoler, tinghus til fotballstadion, fra enebolig til leilighetskompleks. Vi lager reguleringsplaner og kan hjelpe byggherre med kontroll av prosjektering (KP) og utførelse (KU -koordinator).

De siste årene har vi spesialisert oss på skoler, boliger og studentboliger , offentlige bygg som tinghus, politihus og hyttefelt. Vi utvikler et nytt konsept for omsorgsboliger siden 2020.

Vår kunnskap om utvikling og regulering av boligfelt har gitt oss en rekke faste kunder som setter pris på vår ekspertise som stadig fornyes med nyeste verktøy.

Sentral godkjent i høyeste klasse , Arkitektur (klasse 3) org nr. 925 252 492

Terningen Arena, Elverum , arkitekt Thomas Bjørn Marschall 2009

ta gjerne kontakt for referanser angående eks ansatte: